Spirotiger

Training van de ademhalingsspieren

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De SpiroTiger Medical is een apparaat voor de gerichte opbouw en het uithoudingsvermogen van de ademhalingsspieren.

Positieve resultaten van de training zijn verminderde ademnood dankzij verbeterde spiercoördinatie en ademhalingsspieren met meer uithoudingsvermogen, beter vermogen om slijm weg te werken en op te hoesten (bijv. bij cystische fibrose), sterkere houdingsspieren als ook een verbeterd fysiek vermogen.

Ademhalingstraining – een succesvolle therapie voor snurkers

De positieve gevolgen van ademhalingstraining bij snurkers werden vastgelegd door dr. W. Bauer, hoofd van de pneumoligische afdeling van het Lindenhofziekenhuis te Bern. Een van de oorzaken van snurken, volgens dr. Bauer, is verslapping van de spieren bij toenemende duur en lengte van de slaap. Daarbij verslappen spieren ook door ouderdom. Het snurken is een gevolg van deze verslapping. De spieren in de keelholte hebben te weinig spanning om de keelholte open te houden. Dr. Bauer bewees dat het snurken bij proefpersonen, die met het ademhalingstrainingsapparaat SpiroTiger Medical getraind hadden, duidelijk afnam. Voor vele snurkers en vooral hun partners brengt het apparaat nieuwe hoop.

Ademhalingstraining – een succesvolle therapie voor longpatiënten

Nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen laten zien dat de ‘quality of life’ voor longpatiënten door de SpiroTiger Medical ademhalingstraining verhoogd kan worden. De studie “Respiratory Muscle Endurance Training in Chronic Obstructive Pulmonary Disease” door dr. T. Scherer van het Longcentrum Hirslanden te Zürich, laat zien: training van de ademhalingsspieren heeft een duidelijke verhoging van de ‘quality of life’ voor longpatiënten tot gevolg. De SpiroTiger Medical biedt daardoor een geheel nieuwe mogelijkheid voor therapie. Dankzij de ademhalingstraining is het nu voor longpatiënten mogelijk om de fysieke vermogens te verbeteren.


 
 
 
 
 
Versterking van de houdingsspieren

Ervaringen uit de praktijk laten zien dat ademhalingstraining met de SpiroTiger Medical tot versterking van de nek- en bovenlichaamspieren leidt. Gebruikers laten weten dat chronische rug- en nekklachten verminderen of zelf verdwijnen. Door de training worden de spieren van het gehele bovenlichaam sterker. Niet alleen de ademhaling maar ook de stabiliteit van het bovenlichaam verbeteren zich blijvend. Een daling in houdingsklachten en een prettiger lichaamsgevoel zijn het gevolg.

Toepassing

Toepassingsgebieden voor revalidatie m.b.t.:

o COPD
o Mucoviscodose / cystische fibrose
o neuromusculaire aandoeningen
o para- / tetraplegie
o dyspneu / kortademigheid
o deconditie

en bij:
o snurken / slaapapneu
o rheumatologische aandoeningen (bijv. M. Bechterew)
o chronische nekpijn / whiplash
o pre- / postoperatief

Voordelen

o verminderde dyspneu / kortademigheid
o verbeterd ademhalingsbewustzijn
o verhoogde ademhalingsefficiëntie
o ritmische ademhaling dankzij verbeterde spiercoördinatie
o ademhalingsspieren met langer uithoudingsvermogen
o beter vermogen om mucus weg te werken en op te hoesten
o versterking van houdingsspieren
o verbeterde fysieke vermogens

Van de Spirotiger kan je gebruik maken door een afspraak te maken. Het neemt ca. 15 minuten per behandeling in beslag. Uiteraard begeleiden we je bij het gebruik en houden we een rapport bij van de vorderingen die je maakt. Voor het gebruik berekenen wij een tarief van 12,50 euro (inclusief BTW) per behandeling van 15 minuten.Ter kennismaking zullen wij voor de eerste vier behandelingen een tarief van 10 euro per behandeling berekenen. Om hygiënische redenen is het noodzakelijk dat iedere gebruiker van de Spirotiger een eigen mondstukje gebruikt. Dit mondstukje is verkrijgbaar tegen een eenmalige betaling van 10 euro (inclusief BTW).

Wil je meer informatie en/of wil je een afspraak maken? Stuur een mail naar info@jscsport.nl of bel met 06-11364417.