Revalidatie

Vaak krijgt men na bijvoorbeeld een fysiotherapie-traject en operaties geen verdere nazorg. Zelfstandig trainen komt er ook niet altijd van, terwijl dit juist enorm belangrijk is. JSC kan deze begeleiding op zich nemen en zo voorkomen dat de klachten terugkeren. Wij hebben revalidatieprotocollen voor:

  • Onderbeen/enkels
  • Liezen, hamstrings, heupen
  • Knieën
  • (Onder)rug
  • Schouder- of nekklachten

De revalidatietraining wordt gedaan volgens de Dexin-methode. Dexin is een samenvoeging van dexter-sinister, oftewel rechts-links in het Latijn. Deze revalidatiemethode is zo genoemd, omdat deze is gebaseerd op het verschil tussen links en rechts bij de oefeningen. Een disbalans in spierkracht tussen beide zijden van het lichaam is meestal het gevolg van een blessure. Bovendien leidt krachtsverschil vaak tot een nieuwe blessure. Door gebruik van de Dexin-methode wordt dat verschil binnen korte tijd geminimaliseerd.

Bij een bepaalde klacht of blessure wordt volgens de Dexin-methode een passend protocol gekozen. Er zijn passende protocollen voor veel verschillende klachten. Voor een klant die bijvoorbeeld RSI klachten heeft in het schoudergebied wordt het protocol ‘Schouder-RSI’ gekozen. Daarna maakt de trainer een keuze uit de verschillende fasen binnen het betreffende protocol. Vervolgens wordt de klant getest met behulp van de oefeningen uit die fase. De geteste oefeningen worden gebruikt om een schema samen te stellen. Bovendien wordt het (gemiddelde) krachtsverschil tussen de linker en de rechter zijde van het lichaam uitgerekend. Op basis van dat krachtsverschil kan worden voorspeld hoe lang de klant moet trainen tot de volgende test of totdat het verschil is weggetraind. Door feedback en ervaring van de trainers van JSC is constant verdere verbetering van de Dexin-methode mogelijk. Diverse revalidatieklanten van JSC Sport zijn:

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@jscsport.nl